Mentorschap

Vanuit PUUR Mentorschap helpen wij mensen die niet zelf kunnen beslissen over hun persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Oa. de keuze om zelfstandig te blijven wonen valt hieronder. Dit zijn geen makkelijke beslissingen en kunnen vaak door familie of naasten niet zonder emotie worden genomen. PUUR Mentorschap helpt hierbij en gaat voor het best haalbare. 

Niet meer zelfstandig kunnen wonen kan een gevolg zijn van de geestelijke of lichamelijke toestand waar jij of iemand die jij lief hebt zich in bevindt. Het team van PUUR Mentorschap draagt zorg en helpt bij het nemen van beslissingen. Hierin staat samenwerken centraal en wordt er overlegd met de betrokkenen. Mentorschap helpt en is een steun in de rug. Ons doel is om te ontzorgen.

Tarieven Mentorschap

Al onze tarieven zijn inclusief 21% BTW.
De kosten die een mentor in rekening mag brengen in 2023 worden bepaald door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en zijn als volgt:

Eenmalig worden er intakekosten in rekening gebracht:

Wanneer je een minimum inkomen hebt, vergoedt de gemeente mogelijk de kosten voor mentorschap middels ‘bijzondere bijstand’. PUUR Bewindvoering vraagt deze bijstand aan, waardoor er geen extra financiële lasten zijn.
Echtparen en economische eenheden hoeven geen dubbele kosten te betalen, maar een opslag van 20%.